2012. május 8., kedd

Rizslisztes palacsinta ezérféleképpen


A tegnapi nap nagy kedvence a rizspalacsinta volt. Már többször kísérleteztem vele, és minden alkalommal remek, könnyű vacsora kerekedett belőle. A képen lévő változat tésztáját vékonyra szeletelt sárgarépával és újhagymával kevertem be, máskor apróra vágott snidling került bele, tegnap pedig vékony csíkokra vágott spenótot adtunk hozzá. A tészta sokféleképpen variálható tehát, így mindig új köntösbe lehet bújtatni. Tálalni is ezerféleképpen lehet, hiszen meg lehet tölteni bármilyen salátafélével, csírákkal, tavaszi zöldekkel - pitypanglevéllel például -, de akár sült rákkal vagy apróra vágott csirkefalatokkal is; jól működik azonban egyszerűen összehajtogatva egy joghurtos-snidlinges szósszal is.
A sárgarépával bekevert és kisütött tésztába vietnámi szósszal ízesített kínai kel került, a spenótos variációhoz pedig fetás-snidlinges szószt készítettünk.


Az tetszett meg a legjobban a rizslisztes palacsintában, hogy nagyon gyorsan készíthető belőle különleges vacsora, emellett pedig könnyű, jó érzést adó, mégis kiadós. Arról nem is beszélve, hogy az ezerféle variációs lehetőség is nagyon attraktívvá teszi.

Rizslisztes palacsinta
Hozzávalók 4 főre kiadós vacsoraként, vagy 8 főre előételként
  • 20 dkg ragadós rizsliszt (Fontos, hogy ragadós rizslisztet használjunk! Ha csak angol feliratot találnánk "véletlenül" a csomagoláson, akkor a "glutinous rice flour-t keressünk.)
  • 1 tojás
  • 5 dl víz (lehetőség szerint szénsavas)
  • csipetnyi só
  • 5 dkg spenót, megmosva és vékony csíkokra vágva
  • kb. 1 dl olaj
  1. Keverjük ki a lisztet a tojással, sóval és öntsük hozzá a vizet. Keverjük csomómentesre.
  2. Keverjük a tésztához a spenótot, és egy evőkanálnyi olajat.
  3. Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel, tegyünk bele egy kávéskanálnyi olajat, és merőkanállal szedjük bele a palacsintatésztát. Osszuk el ügyesen a zöldséget a tésztában. Ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg, süssük meg azt is.
  4. Tálaljuk tetszés szerint salátával, szószokkal.

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Sima rizslisztből egyáltalán nem működik vagy csak más lesz az eredmény? (arra tippelek, hogy ragad és/vagy szétesik a tészta)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Sima rizslisztből meg sem kíséreltem, szerintem szétesik, de próbáld ki és számolj be az eredményről!

    VálaszTörlés