2012. május 1., kedd

Tempuratésztában sült spárga és pitypangvirágok


A minap maradt néhány pitypangvirág az almatorta díszítése után, és azon törtük a fejünket, hogy vajon milyen érdekes dolgot lehetne belőle készíteni. A sörös tempuratészta mellett döntöttünk, ami a pitypangvirág kapcsán nagyon jó választásnak bizonyult. Sós és édes környezetben egyaránt el tudom képzelni. Mi ebédre, salátával ettük, de akár egy mézes joghurtos szósszal vagy mézes túróval is jól működhet.


A nővéreméktől kaptunk 2 kiló extra minőségű spárgát. Így mostanában mindig spárgát eszünk. Tisztítja a húgyutakat... Ezúttal tempuratésztába mártottuk a megtisztított fehér spárgát, és hirtelen kisütöttük. Így is jó - a tempura-módszer is és a spárga is!

Maradt még 1 alma a múltkori almatorta elkészítése után, így a maradék tempuratésztába vékony cikkekre szeletelt almát mártottunk, és kisütöttük. Remek édesség! Gyors, egyszerű és finom! Erről kép nem készült, azután jutott eszembe, miután már hűlt helyét találtam csak...

Sült spárga és pitypangvirág tempuratésztában
Hozzávalók 4 főre
 • 12 db vékonyabb spárga (inkább zöld, mint fehér)
 • 12 db frissen szedett pitypangvirág
 • 1 db hideg tojás
 • 2 dl behűtött világos sör
 • 12 dkg liszt
 • 2 dl olaj
 1. Egy tálba üssük bele a tojást, öntsük hozzá a sört, és habverővel keverjük el alaposan.
 2. Öntsük hozzá a lisztet és keverjük homogén csomómentes tésztává. Tegyük hűtőbe 20 percre!
 3. Tisztítsuk meg a spárgát, készítsük elő a virágokat.
 4. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. (Egy kevés tészta belecseppentésével ellenőrizzük, hogy elég meleg e az olaj! Csak akkor tegyük bele a sütnivalót, ha forró!)
 5. Vegyük elő a hűtőből a tempuratésztát, mártogassuk bele a spárgát és a virágokat, és a forró olajban süssük minkét oldalukon aranyszínűre.
 6. Salátával, zöldfűszeres szósszal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése